Почетна За нас Партнери Контакт
Младински
Културен
Центар - Битола
 
 
   
facebook
myspace
 
ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР ГРАЃАНСКО ОПШЕСТВО КУЛТУРНА АГЕНДА БИТОЛА ОТВОРЕН ГРАД НФО
К А М П О В И
Волонтерски кампови 2014

Волонтерските работни кампови се единствен облик на волонтерска работа која нуди позитивни и практични начини на собирање на млади луѓе од различни земји и различни култури, при што заедно живеат и работаат на одредени проекти кои придонесуваат за развој на локалните заедници каде се одржуваат камповите.

Видовите на кампови се многу, ...

Н О В О С Т
СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ:

Дури 671 социјално загрозени граѓани побараа бесплатна п...

Јавна дебата „Твојот избор да биде личност“
 

Граѓанската асоцијација МОСТ, Институтот за парламентарна демократија (ИПД) и Националниот демократски институт (НДИ) во соработка со Младински културен центар- Битола Ве покануваат на дебата на тема: “Твојот избор да биде личност”. Оваа дебата е во рамките на проектот “Застапување за отворени листи”.
 
Целта на дебатата е да го презентира проектот “Застапување за отворени листи” во рамки на кампањата “Твојот избор да биде личност”, но истовремено и да поттикне дебата, како на регионално, така и на национално ниво, околу можноста за воведување на изборен систем со отворени листи. Оваа дебата е дел од низата дебати кои ќе се одржат низ државата со цел граѓаните да се запознаат со идејата и целта на проектот.

Проектот “Застапување за отворени листи” е насочен кон подигнување на свеста кај граѓаните за предностите кои ги нуди изборниот систем со отворени листи како модалитет на пропорционалниот изборен систем. Преку системот на отворени листи, граѓаните, покрај тоа што гласаат за предложените листи на кандидати, ќе можат да гласаат и индивидуално за поединечните кандидати на листите.

Дебатата ќе се одржи на 29 февруари 2012 г. (среда), со почеток во 18:30 часот, во хотел Милениум во Битола.
Документ: Agenda.pdf