Почетна За нас Партнери Контакт
Младински
Културен
Центар - Битола
 
 
   
facebook
myspace
 
ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР ГРАЃАНСКО ОПШЕСТВО КУЛТУРНА АГЕНДА БИТОЛА ОТВОРЕН ГРАД НФО
К А М П О В И
Волонтерски кампови 2014

Волонтерските работни кампови се единствен облик на волонтерска работа која нуди позитивни и практични начини на собирање на млади луѓе од различни земји и различни култури, при што заедно живеат и работаат на одредени проекти кои придонесуваат за развој на локалните заедници каде се одржуваат камповите.

Видовите на кампови се многу, ...

Н О В О С Т
Битола отворен град 2014

Интернационалниот младински арт фестивал „Битола отворен град“ ќе се одржи од 25-28 јуни 2014 година. Главниот настан ќе биде во сабота 28 јуни на Широк сокак во Битола.

Ги најавуваме Conquering Lion како пр...

НФО
Обуки за Подготвеност за работа
Младите учат за функцијата на јавните институции
Меѓународна обука „Градење на мир во поделени заедници“ 22-29 април 2012 Битола, Македонија
Јавен повик за учесници на обуките за Подготовка за вработување и работа
Кампања „Избери Образование!“
Меѓународна конференција „Иновативни модели за препознавање на неформалното образование во младинскиот сектор“ 13-16 октомври 2010, Битола Македонија
Публикација „Неформалното образование во Република Македонија: состојби и перспективи“
Обуки за јакнење на капацитетите за персоналот на МКЦ-Битола
Конференција „Препознавање и афирмација на неформалното образование во Република Македонија“
Семинар и јавни дебати за развивање на препораки за унапредување на НФО

[ 1 ] 2 следна